Visokošolsko inovacijsko središče VIS TDC ICTEE®

Jaz, moja inovativnost in priložnosti na Cyber Reaktorju

Drugega Cyber Reaktorja z naslovom "Jaz, moja inovativnost in priložnosti" se je udeležilo 30 študentov, sočasno pa je potekal interaktivni prenos preko spletne strani www.tdc.si, kjer je še vedno na ogled posnetek celotnega dogodka.

V razpravi tokratnega Cyber Reaktorja je na podlagi osebne izkušnje Andraž Tori predstavil rojstvo, razvoj svoje ideje in zgodbo o uspehu. Andraž Tori je soustanovitelj in tehnični direktor podjetja Zemanta, mladega, inovativnega, visokotehnološkega slovenskega start-up podjetja.

Predstavitvi je sledila razprava, kjer je študente zanimalo predvsem v katero smer gredo svetovni trendi na področju spletnih rešitev kamor spada tudi podjetje Zemanta. Izpostavljeni so bili tudi problemi pri začetku ustanavljanja in delovanja takega podjetja, kjer je bil velik poudarek na spodbudnem inovativnem okolju, tako za razvoj ideje kot tudi posameznikov.

Nasvet Andraža sovrstnikom je, naj se udeležujejo dogodkov, kjer se zbirajo mladi, ambiciozni ljudje. Na ta način spoznajo vrstnike in z njimi ustvarijo poznanstva, izmenjujejo mnenja ter ideje, ki lahko s časom pripeljejo do poslovnih priložnosti in dobrih idej. Prav tako jih je spodbudil k realizaciji svojih idej skozi podjetja, saj za take odločitve noben trenutek ni napačen.

Študij predstavlja pomemben segment izobraževalnega procesa, istočasno pa omogoča tudi drugačen način študentskega udejstvovanja. Kako najbolje izkoristiti študijske dni, spoznati pomembne ljudi in kako svojo zgodbo o uspehu začeti že na faksu je rdeča nit razprav poimenovanih Cyber Reaktor.

 

 

ponedeljek, 27. 10. 2008 - 17:55 |

Copyright © 2008 Tehnološka mreža ICT in Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani