Visokošolsko inovacijsko središče VIS TDC ICTEE®

Video produkcija med izražanjem in tehniko

V oktobru in novembru pripravljamo sklop petih predavanj o video produkciji;

7. 10. Vizualna percepcija in kompozicija slike, v OpenLabu.

Predstavili bomo dojemanje slike s fiziološkega in psihološkega stališča, se s tem spoznanjem spustili v izražanje v video oz. filmski produkciji na najbolj primaren način ter vse skupaj preverili z demonstracijami skozi objektiv kamere. Ves čas predavanja nas bodo spremljale praktične izkušnje predavatelja, skozi katere bo v vas skušal prebuditi občutek za izražanje s »premikajočo se sliko«.

14. 10. Tehnične lastnosti kamere, v Multimedijski dvorani FE

Predavanje bo temeljilo na praktičnih aspektih dela s kamero. Spoznali bomo namembnost specifikacij optike ter funkcije posameznih elementov kamere.

21. 10. Luč za video, v Multimedijski dvorani FE

Naučili se bomo uporabljati luč pri delu s kamero, izvedeli veliko o tritočkovni postavitvi luči, barvni temperaturi ter odnosu med trdo in razpršeno svetlobo.

4. 11. Kompresija videa, v Multimedijski dvorani FE

Tematika predavanja bo zaobjela osnovne principe kompresijskih postopkov, posledice nastavitev kompresije na sliki, zvoku in videu, vse skupaj pa bo predstavljeno na praktičnih primerih. Podane bodo izkušnje tako iz amaterske kot tudi iz profesionalne produkcije.

11. 11. Video produkcijski sistemi, v Multimedijski dvorani FE

Predavanje bo obravnavalo profesionalni video produkcijski sistem od zajema do oddajanja preko prenosnih sistemov. Predstavili vam bomo tudi praktične izkušnje Multimedijskega centra na FE in pripravili nekaj demonstracij s pomočjo naše opreme.

Cyber Reaktorji bodo potekali ob sredah ob 16. uri., trajali pa bodo 2 x 45 min.
Predavali bodo Žiga Ban, Mišo Lubarda in Klemen Pečnik.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi omejenega števila udeležencev je OBVEZNA prijava na: cyber.reaktor@tdc.si s pripisom na katera od navedenih predavanj se prijavljate.

Z udeležbo na dogodku udeleženec soglaša z objavo vseh posnetkov dogodka na spletnih straneh nosilca in organizatorja dogodka, izključno za namene njegove promocije.
Dogodek je organiziran pod okriljem projekta Tehnološko inovacijsko vozlišče IKT, ki ga delno financira Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo v sodelovanju z Javno agencijo za tehnološki razvoj.

 

Copyright © 2008 Tehnološka mreža ICT in Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani